"UKRAJINA NIJE TAKVA DRŽAVA": Lavrov o Donjecku i Lugansku - Rusija garantuje njihovu bezbednost

Novosti online

22. 02. 2022. u 11:03

PRAVO na suverenitet treba poštovati samo onim državama koje predstavljaju ceo narod koji živi na njihovoj teritoriji, a Ukrajina nije jedna od njih od 2014. godine, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov televiziji "Rusija 24".

УКРАЈИНА НИЈЕ ТАКВА ДРЖАВА: Лавров о Доњецку и Луганску - Русија гарантује њихову безбедност

Foto AP

- Ako se govori o principu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, jedan od ključnih dokumenata koji svi pravnici smatraju osnovom za tumačenje Povelje UN je deklaracija o principima međunarodnog prava koji se tiče prijateljskih veza između naroda. Nikad nigde ova deklaracija nije bila dovedena u pitanje - rekao je ministar.

On je naglasio da se, u pogledu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, u ovoj deklaraciji ističe da se ona mora „strogo poštovati u odnosu na sve države koje u svom praktičnom delovanju poštuju princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, a kao rezultat toga imaju vlast koja predstavlja, bez razlike rase, vere i boje kože, sve ljude koji žive na ovoj teritoriji.

- Mislim da niko ne može da tvrdi da ukrajinski režim, počevši od državnog udara 2014. godine, predstavlja ceo narod koji živi na teritoriji ukrajinske države - dodao je ministar.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!