PUTIN POTPISAO UKAZ: Svi rezervisti ruske armije moraju na vojnu obuku!

Novosti online

18. 02. 2022. u 21:52

RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o kojim se pozivaju ruski rezervisti na vojnu obuku u 2022. godini, piše RIA Novosti.

ПУТИН ПОТПИСАО УКАЗ: Сви резервисти руске армије морају на војну обуку!

Foto: Tanjug

- Pozivamo 2022. godine sve državljane Ruske Federacije koji se nalaze u rezervnom sastavu da prođu vojnu obuku u Oružanim snagama Ruske Federacije, državnim službama bezbednosti i federalnim službama bezbednosti - navodi se u dokumentu.

Pored toga, naloženo je Kabinetu ministara i izvršnim organima ruskih regiona da obezbede sprovođenje mera u vezi sa pozivom građana u kampove za obuku, kao i sa održavanjem ovih kampova za obuku.

Podsećamo, lider Donjecke Narodne Republike je ranije danas rekao da se organizuje masovna evakuacija stanovništva iz republike zbog moguće ukrajinske invazije. Prema njegovim rečima, u dogovoru sa ruskim rukovodstvom, spremna su mesta prijema i smeštaja u Rostovskoj oblasti.

Gubernator Rostovske oblasti Vasilij Golubev obratio se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da pruži hitnu pomoć u vezi neočekivano velikog priliva izbeglica iz Donbasa, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Putin je razgovarao telefonom sa vršiocem dužnosti ministra za vanredne situacije Aleksandrom Čuprijanom i naložio mu je da hitno otputuje u Rostovsku oblast kako bi na licu mesta organizovao posao za stvaranje uslova za smeštaj, obezbeđivanje toplih obroka i svega neophodnog, uključujući medicinsku pomoć“, rekao je Peskov.

Ruski lider je takođe naložio Vladi Rusije da hitno obezbedi isplatu od po 10.000 rubalja (oko 115 evra) svakoj izbeglici koja stigne iz Donbasa u Rostovsku oblast.

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)