DNR EVAKUIŠE 700.000 LJUDI: Prvi autobusi, njih više od 80, stigli u Rostovsku oblast

P. Z. S. /russian.rt.com

18. 02. 2022. u 20:26 >> 20:50

U ROSTOVSKU oblast stigli su prvi autobusi sa evakuisanim stanovnicima samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

ДНР ЕВАКУИШЕ 700.000 ЉУДИ: Први аутобуси, њих више од 80, стигли у Ростовску област

Foto Tanjug/AP

Više od 80 autobusa iz Donbasa stiglo je u Rostovsku oblast, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Kako navodi agencija, vršilac dužnosti šefa Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije Čuprijan, šef Rospotrebnadzora i specijalisti Ministarstva zdravlja upućeni su u Rostovsku oblast.

Ranije je šef DNR Denis Pušilin u obraćanju stanovnicima republike rekao da je u vezi sa opasnom situacijom u Donbasu od 18. februara organizovan odlazak stanovništva u Rusiju.

Šef LNR Leonid Pasečnik pozvao je civilno stanovništvo republike da što pre ode u Rusiju usred zaoštravanja situacije u Donbasu.

Ministarstvo prosvete samoproglašene Luganske Narodne Republike objavilo je evakuaciju svih sirotišta i internata u Rusiju.

Ministarstvo za vanredne situacije samoproglašene Donjecke Narodne Republike objavilo je planiranu evakuaciju oko 700 hiljada ljudi iz republike.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)