PESKOV POTVRDIO: Putin primio nacrt rezolucije o priznanju LNR i DNR

Novosti onlajn

16. 02. 2022. u 11:15

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin primio je nacrt rezolucije koju je izglasala Duma, u kojem se traži priznanje DNR i LNR, samoproglašenih republika Donbasa, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ ПОТВРДИО: Путин примио нацрт резолуције о признању ЛНР и ДНР

Foto: Tanjug/AP Photo

- Trenutno nema komentara tim povodom, predsednik je dobio zahtev. Taj zahtev je snažan odraz raspoloženja i naših poslanika i većinsko je stanovište u našoj zemlji, ali predsednik je akcenat stavio na to da je najvažnije da se normalizuje, pomogne u normalizaciji situacije na jugoistoku Ukrajine, a to se može učiniti doprinoseći implementaciji Minskih sporazuma. Na to će se i usredsrediti predsednik u svom radu - rekao je Peskov.

Na pitanje novinara da li se u Kremlju slažu s tim da bi priznanje DNR i LNR bilo kršenje Minskih sporazuma, Peskov je odgovorio:

- Nesumnjivo da priznanje nije u korelaciji sa Minskim sporazumima. Predsednik je naglasio da je najvažniji zadatak realizacija minskog kompleksa mera - kazao je on.

Za nacrt rezolucije juče je glasao 351 deputat, protiv je bilo 16, a jedan uzdržan, a predsednik Dume Vjačeslav Volodin je rekao poslanici smatraju da će priznavanje DNR i LNR stvoriti osnovu za osiguranje garancija bezbednosti i zaštitu građana od spoljnih pretnji, kao i jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!