UČIO SAM OD PACOVA KAKO DA SE BORIM! Zapadni mediji podsetili šta je Putin davno priznao o sebi

Novosti online

15. 02. 2022. u 21:46

ZAPADNI mediji podsetili su na jednu od interesantnih činjenica iz života Vladimira Putina, tvrdeći da je ona sada od izuzetne važnosti za razumevanje njegove politike.

УЧИО САМ ОД ПАЦОВА КАКО ДА СЕ БОРИМ! Западни медији подсетили шта је Путин давно признао о себи

Foto Tanjug AP

U svojoj biografiji "Iz prve ruke" ruski predsednik Vladimir Putin ispričao je je jednu anegdotu iz mladosti koja ga je naučila ponašanju u stresnim situacijama.

Danas, u jeku napetosti između Zapada i Rusije u kojima bi Ukrajina mogla da postane poprište borbe, stručnjaci navode kako bi upravo ta anegdota mogla dati bolji uvid u njegova razmišljanja.

- U podrumu su bili pacovi. Moji prijatelji i ja terali smo ih palicama. Jednom sam pronašao jednog divovskog pacova i počeo sam ga jurim sve dok ga nisam saterao u ugao. Više nije imao gde da pobegne. Onda se naglo uzdigao na zadnje noge i krenuo na mene. To se dogodilo potpuno neočekivano i na trenutak sam se šokirao. Preokrenuo je situaciju i on počeo mene da proganja. Skakao je po stepenicama za mnom, ali ja sam bio za tren brži i pred nosom sam mu zalupio vrata - ispričao je svojevremeno Putin.

Foto: EPA

Priznao je da je iz tog neugodnog iskustva izvukao nekoliko pouka.

- Najbitnija je pouka - kada si sateran u škripac, ne dopusti da te strah parališe. Neka postane izvor tvoje hrabrosti - istakao je on i otkrio kako je to gradivo kasnije utvrdio tokom obuke za agenta tajne službe.

- U opasnim situacijama čovek mora biti napet da bi reagovao na prikladan način. To je jako bitno. Ne prepusti se situaciji, već iznenadi protivnika. Uspravi se kada on pomisli da ćeš se predati. Budi budan i veruj u svoju šansu kada je drugi potpuno uveren u svoju pobedu - poručio je sada jedan od najmoćnijih ljudi današnjice.

Foto Kremlin.ru

Ruski predsednik, koji prkosi Zapadu i za kog je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel na samitu G7 još 2014. kazala da niko ne zna koji će biti njegov naredni potez, isticao je kako je teško doživeo "ponižavajući raspad SSSR" i da mu je politički prioritet da spreči dalje urušavanje ruskog carstva.

- Neko vreme nadao sam se da će privredni rast i razvoj demokratskih struktura zaustaviti proces raspada. Međutim, život i praksa pokazali su da to nije bio slučaj - kazao je tada Putin.

Hrvatski Večernji list primećuje da bi biografija šefa Kremlja mogla da posluži Zapadu da bolje razume Putina.

(Informer.rs)

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)