POSLE MANEVARA VOJSKA IDE U KASARNE: Vojni atašei pozvani da posmatraju gađanja na manevrima "Savezna odlučnost 2022" u Belorusiji

JEDINICE ruske vojske koje učestvuju u sadašnjim manevrima kad se oni završe vratiće se u svoje garnizone, izjavio je general-major Igor Konošenkov, predstavnik Ministarstva odbrane RF. Na beloruskim vojnim poligonima od 10. do 20. februara se održavaju manevri "Savezna odlučnost 2022", a učesnici manevara uvežbavaju suprostavljanje agresoru kao i teroristima.

ПОСЛЕ МАНЕВАРА ВОЈСКА ИДЕ У КАСАРНЕ: Војни аташеи позвани да посматрају гађања на маневрима Савезна одлучност 2022 у Белорусији

FOTO: Ministerstvo oboronы Rossiйskoй Federacii

Za razliku od prethodnih godina predsednik Belorusije Lukašenko je ovog puta bez ikakavog prikrivanja rekao da je mogući agresor na njegovu zemlju Poljska i članice NATO-a u tom regionu.

U sadašnjoj ratnohuškačkoj histeriji koju šire članice NATO bloka na čelu sa SAD govorilo se da ruske i beloruske jedinice nameravaju da sa severa napadnu Ukrajinu. Bez obzira na to što je ta priča više puta demantovana u Moskvi i Minsku, laži su se u Vašingtonu i Londonu svakodnevno ponavljale. Njima su se povremeno pridruživali određeni nemački listovi.

General Konošenkov je rekao da će se jedinice Južnog i Zapadnog vojnog okruga Rusije do 20. februara vratiti na mesta stalne lokacije. Oni koji su završili svoj deo vežbe već se pripremaju za železnički transport. Jedan broj jedinica će maršom preći deo puta a zatim će automobilskim prevozom stići do kasarni.

Da bi bilo sve u skladu sa međunarodnim pravilima, na vežbe na poligonu Obuz –Lesnovski pozvani su vojni atašei zemalja akreditovanih u Minsku. Oni će imati prilike da na tom beloruskom poligonu posmatraju gađanja.

Predsednik Belorusije Lukašenko je objasnio da na Zapadu dižu buku oko rusko-beloruskih manevara da bi skrenuli pažnju da Amerikanci prebaciju svoju vojsku u Poljsku i druge evropske zemlje.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona