"GVOZDENA KUPOLA" NE STIŽE U UKRAJINU: Izrael obustavio isporuku raketnog odbrambenog sistema iz SAD

R. V.

15. 02. 2022. u 11:16

IZRAEL je, ne želeći da komplikuje odnose sa Rusijom, postigao obustavu Vašingtonskog transfera raketnog odbrambenog sistema „Gvozdena kupola“ koji je razvio Rafael Ukrajini, a koji je prethodno isporučen Sjedinjenim Državama, izvestio je u utorak "Jediot Ahronot".

ГВОЗДЕНА КУПОЛА НЕ СТИЖЕ У УКРАЈИНУ: Израел обуставио испоруку ракетног одбрамбеног система из САД

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

- Od prošlog leta Izrael je preduzeo niz koraka da pokuša da spreči sukob sa Amerikancima i Ukrajincima oko ovog slučaja i uspeo je da skine ovo pitanje (prenošenja Gvozdene kupole u ​​Kijev) sa dnevnog reda. Zvaničnici u Ukrajini su izrazito razočarani pozicijom Jerusalima - navodi se u publikaciji.

Prema pisanju publikacije, ukrajinska vlada je u proleće zvanično apelovala na Bajdenovu administraciju sa zahtevom da se Ukrajini prebace rakete „Patriot” i odbrambeni sistem „Gvozdena kupola”.

Ranije u septembru 2021. godine, predstavnik Rafaela, koji je generalni izvođač za razvoj i proizvodnju sistema protivvazdušne odbrane "Ajron Dom", rekao je za RIA Novosti da kompanija ne utiče na razgovore o mogućnosti njegove isporuke iz Sjedinjenih Država u Ukrajinu.

BONUS VIDEO:

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)