BRITANSKI "APAČI" U NORVEŠKOJ: Jurišni helikopteri AH-64 na manevrima na Arktiku

P. Z. S. / ukdefencejournal.org.uk

13. 02. 2022. u 17:26

UDARNI helikopteri britanske vojske AH-64 Apač nedavno su izveli obuku po hladnom vremenu u Norveškoj tokom vežbe Clockwork.

БРИТАНСКИ АПАЧИ У НОРВЕШКОЈ: Јуришни хеликоптери АХ-64 на маневрима на Арктику

Foto: EPA


Britanska vojska kaže da su piloti, inženjeri i zemaljska posada naučeni kako da rade u najizazovnijim uslovima.

-Vežba CLOCKWORK“ je naziv koji je dat godišnjem zimskom rasporedu Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva u Arktičkom krugu u Norveškoj sa ciljem da se osoblje pripremi za najneumoljivije uslove u ovom regionu.

Kako je saopštila britanska vojska:

-Piloti helikoptera tipa AH-64 Apač deo su visoko obučenog, posvećenog tima koji je poslat na vežbe na krajnjem severu – kao što su baltičke države ili Skandinavija. Vojnici iz 656. eskadrile, 4. armijskog vazduhoplovnog korpusa (4AAC), redovno podržavaju Kraljevske marince na vežbama ili operacijama u inostranstvu. Oni su primer kako je Vojska integrisana sa svojim sestrinskim službama, kao i sa međunarodnim partnerima. 4AAC je jedinica jurišne avijacije britanske vojske koja je u stanju veoma visoke pripravnosti. U pripravnosti je 365 dana u godini kao podrška svetskim zadacima sa “Apačima” u kopnenoj i pomorskoj ulozi.

Helikopteri su u Norvešku prebačeni avionima C-17.

Komandant krila Eseks, oficir koji komanduje 99. eskadrilom, rekao je:

-C-17 daje RAF-u stratešku sposobnost da transportuje veliku opremu, kao što je Apač na velike udaljenosti, koja se zauzvrat može brzo rasporediti. Sve je u povećavanju fleksibilnosti za uspeh u operacijama.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!