KAO neko ko je nekada bio obučen za borbu protiv sovjetske armije, mogu da potvrdim da bi rat sa Rusijom bio drugačiji od bilo čega što je američka vojska iskusila – ikada. A ako bi SAD bile uvučene u konvencionalni kopneni rat sa Rusijom, doživele bi poraz bez presedana u američkoj istoriji, navodi bivši američki obaveštajni oficir Skot Riter za RT.

Komentari (6)

Vaske

11.02.2022. 13:16

Rat sa Rusijom bi praktično bio koban po ceo svet. Amere niko nije skoro udario po nosu (od PERL HARBURA) i sada misle da su bogom dani, ratovaće sa rusima do poslednjeg ukrajinca, u prevodu 2-3 dana, a šta onda ? Da nahuškaju poljake i rumune da ispale rakete prema Rusiji i da ih rusi vrate u bronzano doba. Šta dalje ?

tlapnja

11.02.2022. 14:18

Nikakv konvekcionalni rat rusija nebi dobila sa NATO-om.Jednostavno NATO je količinski i tehnički na daleko većem nivou.Druga je stvar što se na zapadu plaše nuklearnog konflikta pa izbjegavaju direktan konflikt sa Rusijom.Opet ponavljam u konvekcionalnom ratu sa zapadom Rusija nema što tražiti.

Ronin

11.02.2022. 21:41

*tlapnja; NATO je količinski i tehnički na daleko većem nivou. Ne bi se slozio. Tehnicki nikako, a i kolicinski ne, pa sta mislis kada bi stvarno puklo, da ce svi u nato, da idu na Rusiju, nema sanse. Stvarno mislis, da ce spanci, portugalci, grci, italijani... da ratuju protiv Rusa, nece 100%, nece ni nemci, ni turci, ne verujem da ce i francuzi. I ko ostaje; amerikanci, englezi, ostali nebitni: estonci (koji ce odmah da dobiju pobunu 30% svog stanonistva koji su ruskog porekla), latvija (slicni problem ko estonija), litva. Naravno hrvatski ustasi u prvim linijama fronte zajedno sa siptarima, makedoncima i montegrini, i to je to. A ti nemaju teoretske sanse da pobede rusiju u ratu na evropskom tlu. I ta 5 nato tacka je nebitna, kad pukne niko u natu nece da se bavi sa 5 tackom.

kekec

11.02.2022. 22:21

clanak gosp.djodjevica jeste dobar i delomicno tacan, tacno je da rusija moze u pocetku rata da ima prednost, ali....rusi ne mogu da vode rat na duze vreme. rat kosta, rat nije "zabava", a pitanje je da li rusija ima ekonomske moci da vodi taj rat na duze vreme? sem toga, pitanje je, sta amerika ima kao "tajno naoruzanje", a verovatno ima? tu su jos i NATO saveznici, nije to bas samo tako jednostavno!