HTEO DA POUBIJA STUDENTE U KAMPUSU? Lisabonska policija uhapsila mladića (18) koji je planirao napad

Tanjug

11. 02. 2022. u 01:03

PORTUGALSKA policija saopštila je danas da je uhapsila 18-godišnjeg mladića koji je navodno sastavio detaljan, pisani plan za izvršenje nasilnog napada na studente u kampusu lisabonskog univerziteta.

ХТЕО ДА ПОУБИЈА СТУДЕНТЕ У КАМПУСУ? Лисабонска полиција ухапсила младића (18) који је планирао напад

Foto: Printskrin Youtube

Kriminalistička policija (PJ) u saopštenju nije otkrila identitet osumnjičenog, koji je prema lokalnim medijima Portugalac, ali je navedeno da je u svom posedu imao više nelegalnih oružja, kao i druge predmete koji su mogli da se koriste za izvršenje napada, prenosi Rojters.

- Osumnjičeni, koji je uhapšen u trenutku vršenja krivičnog dela, zbog posedovanja oružja, optužen je i za krivično delo terorizam - navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da su meta osumnjičenog bili studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Lisabonu, najvećeg univerziteta u zemlji. Osumnjičeni se nadao da će izvesti napad u petak, ali PJ je navela da je on uspešno zaustavljen pre nego što je krenuo sa realizacijom plana.

- S obzirom na ozbiljnost sumnji, najveći prioritet je dat ovoj istrazi, što je omogućilo kriminalističkoj policiji da zaustavi kriminalnu aktivnost u ranim jutarnjim časovima - precizira se u saopštenju, i dodaje se da će se osumnjičeni pojaviti pred sudijom u petak.

Portugalski dnevni list Publiko, pozivajući se na izvor iz PJ, izvestio je da je osumnjičeni bio strastveni konzument informacija o pucnjavi u školama koje se često dešavaju u SAD.

Portugal je rangiran kao četvrta najmirnija zemlja na svetu prema Globalnom indeksu mira, a napadi ove vrste su izuzetno retki, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!