DEMONSTRACIJA MOĆI: Najveće raspoređivanje ruskih trupa od Hladnog rata - Evo kako izgledaju vojne vežbe Rusije i Belorusije (VIDEO)

Novosti online

10. 02. 2022. u 23:03

RUSKA i beloruska vojska danas su otpočele velike manevre "Savezna odlučnost 2022" koji će trajati deset dana na pet poligona u Belorusiji.

ДЕМОНСТРАЦИЈА МОЋИ: Највеће распоређивање руских трупа од Хладног рата - Ево како изгледају војне вежбе Русије и Белорусије (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Dana 10. februara na kombinovanim poligonima Oružanih snaga Republike Belorusije, u okviru druge etape testiranja snaga za reagovanje Saveza Rusije i Belorusije, počela je zajednička vežba - navodi se u saopštenju ministarstva.

 U manevrima učestvuju jedinice ruskog Istočnog vojnog okruga koje su prevalile 10.000 kilometara da bi stigle na pozicije u Belorusiji. Očekuje se da će oko 30.000 vojnika učestvovati u vežbama sa Belorusijom.

Prema scenariju, vojska vežba zaštitu državne granice Belorusije, blokiranje kanala dostave oružja i likvidacija terorističkih grupa i diverzanata.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko otvoreno je kazao da vežbe imaju za cilj da se vojska pripremi "ako zatreba da štiti svoju teritoriju od eventualnog napada Poljske, tri baltičke zemlje bivše sovjetske republike kao i Ukrajine".

Prvog dana vežbi ruski piloti su avionima SU-25 raketirali zamišljene protivničke ciljeve, komandne štabove i oklopna vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna