RUSKI BRODOVI STIGLI U SIRIJU: Šest velikih desantnih brodova izazvali pometnju u NATO

Novosti online

04. 02. 2022. u 19:48

ŠEST velikih desantnih brodova Severne i Baltičke flote Rusije uplovio je u rusku bazu u sirijskoj luci Tartus, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

РУСКИ БРОДОВИ СТИГЛИ У СИРИЈУ: Шест великих десантних бродова изазвали пометњу у НАТО

Foto MO Rusije

-Desantni brodovi Severne i Baltičke flote ‘Petar Morgunov’, ‘Georgij Pobedonosec’, ‘Olenegorski gornjak’, ‘Karaljov’, ‘Minsk’ i ‘Kalinjingrad’ su uplovili u istočni deo Sredozemnog mora u okviru vežbi ruske mornarice kojom rukovodi komandant Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Jevmenov. Brodovi su prešli više od 6.000 nautičkih milja“, navodi se u saopštenju.

Rusija u Sredozemnom moru u rejonu luke Tartus ima bazu za materijalno-tehničku podršku ratnim brodovima, koji su predviđeni za transport različite vrste tereta i naoružanja. Brodovima se mogu prevoziti i oklopna vozila.

U skladu sa planom priprema Oružanih snaga Rusije za 2022. godinu u periodu januar-februar se sprovodi niz vežbi Ratne mornarice Rusije.

Glavni cilj vežbi je zaštita ruskih nacionalnih interesa u svetskom okeanu, kao i suprotstavljanje vojnim pretnjama sa mora i okeana. Vežbe će se izvoditi u akvatorijama mora koja se graniče sa ruskom teritorijom, kao i u operativno važnim oblastima svetskog okeana.

Pojedinačne vežbe biće održane u Sredozemnom, Severnom, Ohotskom moru, severo-istočnom delu Atlantika i na Pacifiku.

U manevrima Ratne mornarice Rusije će učestvovati 140 brodova, više od 60 letelica, 1.000 jedinica vojne tehnike i oko 10.000 vojnika.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSI PODIGLI DVA BORBENA AVIONA ZBOG AMERIKANACA Snimak objavilo rusko Ministarstvo odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

PREMA NARODNOM VEROVANJU SVETI SAVA JE OVDE NAPRAVIO ČUDO: Meštani i danas veruju u moć lekovitog izvora