RUSKI BRODOVI STIGLI U SIRIJU: Šest velikih desantnih brodova izazvali pometnju u NATO

Novosti online

04. 02. 2022. u 19:48

ŠEST velikih desantnih brodova Severne i Baltičke flote Rusije uplovio je u rusku bazu u sirijskoj luci Tartus, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

РУСКИ БРОДОВИ СТИГЛИ У СИРИЈУ: Шест великих десантних бродова изазвали пометњу у НАТО

Foto MO Rusije

-Desantni brodovi Severne i Baltičke flote ‘Petar Morgunov’, ‘Georgij Pobedonosec’, ‘Olenegorski gornjak’, ‘Karaljov’, ‘Minsk’ i ‘Kalinjingrad’ su uplovili u istočni deo Sredozemnog mora u okviru vežbi ruske mornarice kojom rukovodi komandant Ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Jevmenov. Brodovi su prešli više od 6.000 nautičkih milja“, navodi se u saopštenju.

Rusija u Sredozemnom moru u rejonu luke Tartus ima bazu za materijalno-tehničku podršku ratnim brodovima, koji su predviđeni za transport različite vrste tereta i naoružanja. Brodovima se mogu prevoziti i oklopna vozila.

U skladu sa planom priprema Oružanih snaga Rusije za 2022. godinu u periodu januar-februar se sprovodi niz vežbi Ratne mornarice Rusije.

Glavni cilj vežbi je zaštita ruskih nacionalnih interesa u svetskom okeanu, kao i suprotstavljanje vojnim pretnjama sa mora i okeana. Vežbe će se izvoditi u akvatorijama mora koja se graniče sa ruskom teritorijom, kao i u operativno važnim oblastima svetskog okeana.

Pojedinačne vežbe biće održane u Sredozemnom, Severnom, Ohotskom moru, severo-istočnom delu Atlantika i na Pacifiku.

U manevrima Ratne mornarice Rusije će učestvovati 140 brodova, više od 60 letelica, 1.000 jedinica vojne tehnike i oko 10.000 vojnika.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSI PODIGLI DVA BORBENA AVIONA ZBOG AMERIKANACA Snimak objavilo rusko Ministarstvo odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina