BAJDEN O RUŠENJU MOSTA U PITSBURGU: Neverovatno da SAD toliko zaostaju u infrastrukturi (FOTO)

Tanjug

29. 01. 2022. u 00:31

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden obišao je danas most u Pitsburgu, koji se srušio samo nekoliko sati pre nego što je on stigao u zakazanu posetu ovom gradu, i naglasio hitnu potrebu za obnavljanjem infrastrukture u SAD.

БАЈДЕН О РУШЕЊУ МОСТА У ПИТСБУРГУ: Невероватно да САД толико заостају у инфраструктури (ФОТО)

Foto Tanjug/AP

-Ideja da toliko godina zaostajemo kada je reč o infrastrukturi je neverovatna, poručio je Bajden koji je sa državnim i lokalnim zvaničnicima i pripadnicima hitnih službi obišao mesto nesreće u američkom gradu Pitsburgu, u saveznoj državi Pensilvaniji, prenosi Rojters.

Američki predsednik je pohvalio rad spasilaca, ističući da je incident doveo do curenja gasa čiji je dotok u međuvremenu prekinut.

Most sa dve saobraćajne trake srušio se u petak ranu ujutro po lokalnom vremenu, nakon čega su spasioci morali da se penju na visinu od gotovo 46 metara, dok su drugi formirali ljudski lanac da bi pomogli u spasavanju ljudi iz autobusa zaglavljenog na obrušenom mostu, rekao je šef vatrogasne službe Pitsburga Deril Džons.

Nesreća se dogodila uoči dolaska predsednika SAD, koji je planirao da predstavi zakon o infrastrukturi vredan milijardu dolara, a deo sredstava bio je namenjen i za ovaj most.

Deset osoba je zadobilo lakše povrede u ovoj nesreći, uključujući četiri koje su prebačene u bolnicu, ali nisu životno ugrožene saopštili su gradski zvaničnici, navodi Rojters.

BONUS VIDEO - PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

RUSI NADIRU: Ukrajina užurbano gradi novu liniju odbrane