BLINKEN PONOVO PROVOCIRA: SAD će nastaviti da jačaju odbrambene kapacitete Ukrajine

Novosti onlajn

23. 01. 2022. u 22:02

SJEDINjENE Američke Države nastavljaju da jačaju odbrambene kapacitete Ukrajine istovremeno sarađujući sa Rusijom putem diplomatskih kanala, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

БЛИНКЕН ПОНОВО ПРОВОЦИРА: САД ће наставити да јачају одбрамбене капацитете Украјине

Foto: Printskrin/ilustracija

- Zato mi, čak i kada učestvujemo u diplomatskoj saradnji (sa Rusijom), da bismo shvatili da li postoji mogućnost za jačanje kolektivne bezbednosti na uzajamnoj osnovi, odgovaramo na neke od zabrinutosti koje Rusija ima, a ona, sa svoje strane, daje odgovore na mnoge naše bojazni – čak i tada jačamo odbranu i sredstva za obuzdavanje (Ukrajine) - rekao je Blinken u intervjuu za „Si-Bi-Es“, odgovarajući na pitanje da li Vašington smatra da Moskva pokušava da „kupi vreme” u svetlu situacije oko Ukrajine.

- Prošle godine smo isporučili više vojne pomoći Ukrajini nego bilo koje prethodne godine. Preduzimamo mere protiv ruskih agenata u Ukrajini koji nastoje da destabilizuju vladu. Upravo sam odobrio transfer Ukrajini američke vojne tehnologije u drugim zemljama - rekao je američki državni sekretar.

Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je napomenulo da su izjave Zapada o „ruskoj agresiji“ i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje i smešne i opasne. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne treba nikoga da brine.

( Sputnjik )

BONUS VIDEO - PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)