BLINKEN ODOBRIO SLANJE ORUŽJA UKRAJINI: Baltičke zemlje dobile zeleno svetlo

Tanjug

23. 01. 2022. u 15:56

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je odobrio baltičkim državama Estoniji, Letoniji i Litvaniji da pošalju protivtenkovske i protivvazdušne rakete američke proizvodnje u Ukrajinu.

БЛИНКЕН ОДОБРИО СЛАЊЕ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ: Балтичке земље добиле зелено светло

Entoni Blinken / Arhiva

- Ubrzao sam i odobrio, i mi u potpunosti podržavamo transfere odbrambene opreme koje NATO saveznici Estonija, Letonija, Litvanija pružaju Ukrajini kako bi ojačala svoju sposobnost da se brani od ničim izazvane i neodgovorne agresije Rusije - napisao je Blinken u objavi na "Tviteru".

Blinken je takođe zahvalio bivšim sovjetskim republikama i članicama NATO "na njihovoj dugogodišnjoj podršci Ukrajini".

On je najavio da je odobrio isporuku oružja dan nakon što je izgledalo da su SAD i Rusija postigle mali napredak u sve težem sukobu oko Ukrajine, pri čemu su obe strane napustile poslednju rundu pregovora na visokom nivou u petak obećavajući samo da će nastaviti razgovor.

Američki državni sekretar i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali su oko sat i po u Ženevi, pri čemu su oba zvaničnika odbila da odustanu od suštinskih zahteva.

Zapad zahteva da Rusija povuče svoje trupe i oružje sa granice sa Ukrajinom, dok Moskva traži da NATO smanji svoje operacije u istočnoj i centralnoj Evropi i insistira da zapadna vojna alijansa odbije kandidaturu Ukrajine za članstvo.

BONUS VIDEO:

PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!