S-400 ODBILI VAZDUŠNI „NAPAD“ NEPRIJATELJA: Ruski PVO sistemi imali proveru borbene gotovosti (VIDEO)

Novosti online

12. 01. 2022. u 23:12 >> 23:13

PRIPADNICI Ratnog vazduhoplovstva Rusije i PVO Istočnog vojnog okruga odbili su napad uslovnog protivnika iz vazduha na vežbama na Dalekom istoku.

С-400 ОДБИЛИ ВАЗДУШНИ „НАПАД“ НЕПРИЈАТЕЉА: Руски ПВО системи имали проверу борбене готовости (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane RF

Neprijateljskim snagama su se suprotstavili protivvazdušni raketni sistemi S-400 „Trijumf“. Elektronskim lansiranjem raketa pogođeni su i uništeni svi leteći objekti koji su prešli granicu.

Uspešno je prošlo i razmeštanje, kao i pronalaženje, otkrivanje, klasifikacija i praćenje ciljeva. Vežbe ovog tipa se organizuju kako bi se održala borbena gotovost protivvazdušnih raketnih sistema.

Sistem S-400 „Trijumf“ je ruski protivvazduhoplovni raketni sistem dugog i srednjeg dometa, predviđen za uništavanje aerodinamičkih i balističkih ciljeva.

Ovi mobilni raketni sistemi se mogu kretati i po neasfaltiranim putevima. Pritom, vreme koje je potrebno da se prebaci na kretanje po planinskom terenu je pet minuta. Sistem može da uništava i balističke rakete. Svaki sistem S-400 može da istovremeno pogodi do 36 ciljeva ispaljujući na njih do 72 rakete. Tokom 2015. godine ovi sistemi su bili prebačeni u Siriju za pokrivanje ruske vazdušne baze Hmejmim.

Podsetimo, ruske sisteme S-400 kupile su Kina, Turska i Indija. Isporuke Indiji počele su nedavno. Sistemi S-400 izazvali su krizu u odnosima Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a