IZRAELSKI PREMIJER SMIRUJE JAVNOST: Nema mesta panici, zajedno ćemo prebroditi krizu

Tanjug

11. 01. 2022. u 22:04

PREMIJER Izraela Naftali Benet danas je pokušao da smiri javnost koja je zabrinuta zbog brzog širenja omikron soja korona virusa i poručio je da vlada upravlja krizom bolje od mnogih drugih.

ИЗРАЕЛСКИ ПРЕМИЈЕР СМИРУЈЕ ЈАВНОСТ: Нема места паници, заједно ћемо пребродити кризу

Foto: Tanjug/AP Photo

On je odbacio mogućnost ponovnog zatvaranja zemlje.

Benet je tokom večernje konferencije za novinare rekao i da će Izrael prebroditi "nezaustavljivu oluju" virusa štiteći najugroženije uz održavanje otvorene ekonomije, ali je pozvao građane da preuzmu ličnu odgovornost i zaštite sebe, svoju decu i starije, prenosi AP.

Više od 400.000 najugroženih Izraelaca, uglavnom ljudi starijih od 60 godina, dobilo je četvrtu dozu vakcine protiv korona virusa, a bolnice su pripremljene za prijem većeg broja pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Benet je izjavio da ovi koraci vlade na čijem je čelu predstavljaju dokaz da je situacija pod kontrolom.

-Nema mesta panici. Nema mesta histeriji. Zajedno ćemo prebroditi (krizu), rekao je Benet.

Ocenio je da se vlada "na pravi i odgovoran način" suočava sa situacijom koja se dešava jednom u životu, uprkos anketama koje je sproveo izraelski Kanal 12, a koje pokazuju da gotovo dve trećine građana loše ocenjuje način na koji vlada upravlja krizom.

Benet je upozorio da se očekuje da će između 2 i 4 miliona od ukupno 9,4 miliona Izraelaca biti zaraženo omikron varijantom i istakao da se vlada fokusirala na to da starije osobe budu bezbedne tako što se vakcinišu i što su im dostupni novi lekovi protiv kovida-19.

BONUS VIDEO - VELIKI USPEH SRBIJE: U 2021. godini otvoreno je čak 18 fabrika, a započeta je izgradnja 6 novih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove