HAOS NA ULICAMA AMSTERDAMA: Policijski pas grize ruku muškarca i ne pušta je, čuvari reda pendrecima rasteruju demonstrante (VIDEO)

Novosti online

02. 01. 2022. u 15:44

HILjADE ljudi u glavnom gradu Holandije Amsterdamu protestovale su protiv mera zatvaranja koje je uvela vlada, prkoseći tako zabrani okupljanja.

ХАОС НА УЛИЦАМА АМСТЕРДАМА: Полицијски пас гризе руку мушкарца и не пушта је, чувари реда пендрецима растерују демонстранте (ВИДЕО)

Foto: Twitter

Lokalne vlasti su, naime, zabranile protest, navodeći da policija ima indicije da su pojedini demonstranti spremni na nasilje, preneo je AP.

Izdata je hitna naredba okupljenima da napuste Trg muzeja, a policija je demonstrante rasterala u obližnje ulice.


Interventna policija sa pendrecima i štitovima pokušala je da razbije gomilu od nekoliko hiljada. Na snimku koji se pojavio na "Tviteru" vidi se kako policiski pas grize za ruku jednog muškarca i ne pušta je,  dok ga čuvar reda tuče pendrekom.
 

Demonstracije su održane istog dana kada je holandska policija saopštila da će preduzeti mere zbog sve većih zahteva vezanih za njihov rad.

Predstavnici sindikata policije, mađutim, poručili su da će interventne jedinice nastaviti da rade ako bude potrebno.

Broj novozaraženih korona virusom postepeno se smanjuje u Holandiji, koja je uvela mere zaključavanja u novembru i dodatno ih pooštrila tokom praznika.

U okviru lokdauna zatvorene su sve prodavnice izuzev onih koje prodaju osnovne životne namirnice, ali i barovi, restorani i muzeji, pozorišta i bioskopi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu