KIJEV POMENIO PLOČU: Ne planira se uvođenje ratnog stanja, ne preti nam invazija Rusije

Novosti onlajn

30. 12. 2021. u 20:59

SEKRETAR Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov rekao je da ne vidi opasnost od invazije Rusije velikih razmera i da se za sada ne planira uvođenje ratnog stanja u zemlji.

КИЈЕВ ПОМЕНИО ПЛОЧУ: Не планира се увођење ратног стања, не прети нам инвазија Русије

Foto: Depositphotos

- Uvoditi ratno stanje, dizati tenziju, plašiti ljude nema potrebe. Situacija je pod kontrolom, jasno nam je šta se dešava - rekao je Danilov.

On je dodao da sve zavisi od okolnosti.

- Ne vidimo veliku opasnost u vezi s tim šta se događa na našim granicama. Podvlačim, ako je za veći deo zapadnog sveta to bila novost, da se kod nas nastavlja rat, da se dešava vojna agresija Rusije, za nas su to, na žalost, od februara 2014. godine, svakodnevne stvari. Ako govorimo o velikom nagomilavanju snaga, na čemu insistiraju neki mediji u inostranstvu, još jednom kažem, mi tako nešto ne vidimo - rekao je Danilov.

On je dodao da Ukrajina pomno prati šta se dešava na njenim granicama i da trenutno nema opasnosti od otvorene agresije Rusije.

- Šta će se desiti sutra – o tome ćemo sutra razgovarati - rekao je on.

Podsetimo, Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. U Moskvi naglašavaju da se premeštanje trupe vrši u skladu sa Ustavom i unutar teritorije Rusije a da zapadne zemlje tu tezu koriste kao izgovor za dalje širenje NATO.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024