SVE VIŠE SE ŠIRI: U SAD skoro 59 odsto zaraženih koronom ima omikron

Tanjug

28. 12. 2021. u 22:15

OMIKRON čini 58,6 odsto svih slučajeva korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazuju novi podaci Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

СВЕ ВИШЕ СЕ ШИРИ: У САД скоро 59 одсто заражених короном има омикрон

Los Anđeles / Foto Tanjug-AP

Prema ažuriranim podacima CDC, omikron je činio 59 odsto novih slučajeva u SAD u protekloj nedelji, što je više za 23 odsto u odnosu na nedelju koja je prethodila.

Brzo širenje omikrona dolazi nakon što je ranije ovog meseca identifikovan prvi potvrđeni slučaj novog soja u zemlji.

Vodeći američki imunolog i glavni medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči izjavio je ranije danas da bi SAD trebalo da razmotre mogućnost obavezne vakcinacije za osobe na domaćim letovima.

Fauči veruje da bi takva obaveza možda mogla da poveća stopu vakcinacije u zemlji i da pruži mnogo jaču zaštitu na letovima, gde za sada važi samo pravilo da stariji od dve godine moraju da nose maske, navodi AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima