DEČAK POŽELEO GITARU, A PUTIN MU POKLONIO STAN: "Bolje je ako imaš svoju sobu za bavljenje muzikom" (VIDEO)

Novosti onlajn

27. 12. 2021. u 22:05

MARK Kobljenjev (14) je želeo da za Novu godinu dobije gitaru, ali je Putin u razgovoru sa njegovom majkom saznao da nemaju rešeno stambeno pitanje.

ДЕЧАК ПОЖЕЛЕО ГИТАРУ, А ПУТИН МУ ПОКЛОНИО СТАН: Боље је ако имаш своју собу за бављење музиком (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Danas je odjeknula vesta da je predsednik Rusije Vladimir Putin pomogao porodici dečaka koji je maštao samo o gitari, da reši stambeno pitanje u okviru kampanje "Jelka želja".

Četrnaestogodišnji Mark Kobljenjev iz Moskovske oblasti, želeo je da dobije gitaru za Novu godinu, ali je predsednik Putin u razgovoru sa njegovom majkom Nadeždom saznao da njih dvoje žive sa prijateljima, odnosno u porodici sa više dece.

Kako prenosi RIA Novosti, Vladimir Putin je obećao da će razgovarati sa šefom regiona kako bi pomogao dečaku i njegovoj majci, kao i onima koji su im pružili utočište.

Danas je rešeno stambeno pitanje Marka i Nadežde, a tim povodom dečaka je pozvao predsednik lično.

Putin je Marka najpre pitao o časovima muzike.

- Dobio si gitaru. Moraćeš da vežbaš. Mislio sam da će biti bolje ako budeš imao svoju sobu za bavljenje muzikom - rekao je preko telefona Putin.

Mark Kobljenjev je obećao predsedniku da će naučiti da svira gitaru i da će otpevati pesmu za njega.

- Za mene? Hvala. A koju - interesovao se Putin, a dečak je odgovorio da će to biti pesma ruskog umetnika Vladimira Visockog pod nazivom "Visina".

Kampanja "Jelka želja" održana je od 15. novembra do 15. decembra ove godine. U okviru ruske dobrotvorne akcije ispunjavaju se želje deci sa posebnim potrebama, deci sa invaliditetom i siročićima, ili deci iz porodica sa niskim primanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)