DETALJI RAZGOVORA PUTINA I LUKAŠENKA: Jedan događaj u fokusu, ruski predsednik okuplja bivši SSSR!

Novosti online

25. 12. 2021. u 18:23

PREDSEDNICI Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o detaljima predstojećeg bilateralnog sastanka, saopštio je telegram kanal "Pul prvog", blizak pres-službi beloruskog lidera.

ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ПУТИНА И ЛУКАШЕНКА: Један догађај у фокусу, руски председник окупља бивши СССР!

Foto: Tanjug/AP Photo

- Predsednici su razgovarali o programu samita u Sankt Peterburgu, kao i o aktuelnim pitanjima saradnje Belorusije i Rusije, posebno u sferi odbrane - navodi se u objavi.

Lukašenko, kako je saopštila njegova pres-služba, planira da 28. decembra dođe u Sankt Peterburg kako bi učestvovao na neformalnom samitu ZND, a sutradan su zakazani bilateralni razgovori sa Putinom.

Kako je saopšteno iz Kremlja, na poziv ruskog lidera, na sastanku će učestvovati šefovi država ZND: predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, premijer Jermenije Nikol Pašinjan, predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev, predsednik Kirgistana Sadir Japarov, predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon, predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov, predsednik Uzbekistana Šavkat Mirzijojev, kao i prvi predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

Učesnici neformalnog samita će sumirati rezultate predsedavanja Belorusije, razmeniti mišljenja o rešavanju zajedničkih gorućih problema i razmotriti mere za povećanje efikasnosti saradnje i društveno-ekonomskog razvoja zemalja ZND.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo