DŽIHADISTI ODBILI NAPAD ASODOVI TRUPA: Vode se žestoki sukobi u Idlibu (VIDEO)

Novosti online

24. 12. 2021. u 19:35

HAJAT Tahrir al-Šam (HTS) povezan sa Al Kaidom osujetio je pokušaj infiltracije Sirijske arapske armije (SAA) u severnoj oblasti Latakije u regionu Velikog Idliba.

ЏИХАДИСТИ ОДБИЛИ НАПАД АСОДОВИ ТРУПА: Воде се жестоки сукоби у Идлибу (ВИДЕО)

Foto: Militant website via AP

Prema opozicionim izvorima, borac HTS-a granatirao je grupu vojnika SAA koji su pokušali da se infiltriraju na liniju fronta u blizini grada Ajn Isa na Turkmenskoj planini, primoravajući je da se povuče. Kasnije su u toj oblasti izbili teški sukobi između SAA i HTS-a. Međutim, nema izveštaja o žrtvama.

SAA već skoro godinu dana nije izvršila nijedan napad u Velikom Idlibu, što ove tvrdnje čini veoma upitnim. Protekle nedelje situacija u Velikom Idlibu je bila mirna. Prekid vatre u regionu, kojem su posredovale Rusija i Turska 5. marta 2020. godine, narušen je u nekoliko navrata poslednjih dana.

Sada, međutim, HTS i njegovi saveznici u Velikom Idlibu očigledno planiraju da ponovo eskaliraju protiv SAA. Vojska će verovatno odgovoriti.

Vredi napomenuti da se HTS, de-fakto vladar Velikog Idliba, nedavno suočio sa mnogo kritika lokalnog stanovništva zbog pogoršanja humanitarnih uslova i ekonomske situacije u regionu. Ovo je verovatno bio jedini razlog iza odluke grupe da poštuje primirje tokom prošle nedelje.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!