TERORISTI SNABDEVENI AMERIČKIM NAORUŽANJEM: Protivoklopnom raketom TOW razneli položaj Asadovih snaga

Novosti online

06. 12. 2021. u 21:21

MILITANTI koji drže severozapadni sirijski region Idlib nastavljaju da krše sporazum o prekidu vatre kojem su posredovale Rusija i Turska pre više od godinu dana.

ТЕРОРИСТИ СНАБДЕВЕНИ АМЕРИЧКИМ НАОРУЖАЊЕМ: Противоклопном ракетом TOW разнели положај Асадових снага

Foto: Militant website via AP

Militanti Hajat Tahrir al-Šama (HTS), koji je povezan sa Al Kaidom, de fakto vladari regiona, gađali su položaj brigade "al-Kuds" koja je pozicionirana u blizini grada Sadija u zapadnom delu Alepa protivtenkovskom vođenom raketom TOW američke proizvodnje. Provladina palestinska grupa priznala je da je jedan od njenih boraca poginuo u raketnom napadu.

Dva sirijska vojnika su navodno ubijena na frontu u Idlibu istog dana. Okolnosti njihove smrti ostaju nejasne.

"Ansar al-Tavhid", bliski saveznik HTS-a, 5. decembra je gađao položaj Sirijske arapske armije (SAA) koji se nalazi u blizini grada Dara al-Kabira u južnom delu Idliba municijom sa raketnim pogonom. Pozicija je uništena tokom napada. Ipak, nema izveštaja o žrtvama. Ovo nisu bili jedini prekršaji koji su se desili 4. i 5. decembra. Prijavljeno je i nekoliko drugih snajperskih i indirektnih napada.

Turska vojska koja ima velike snage u Idlibu, navodno da nadgleda prekid vatre, ne čini ništa da spreči dalja kršenja od strane HTS-a i njegovih saveznika.

SAA i njeni saveznici će verovatno odgovoriti na nedavna kršenja ograničenim udarima. Ova taktika do sada nije uspela da odvrati HTS i njegove saveznike. Ipak, kopnena operacija velikih razmera u regionu za sada izgleda malo verovatna jer bi dovela do konfrontacije sa turskom vojskom.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)