LUKAŠENKO ODLAZI? Belorusija ide na referendum

Novosti online

23. 12. 2021. u 10:05

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će referendum o ustavnim izmenama zemlje biti održan u februaru 2022. godine.

ЛУКАШЕНКО ОДЛАЗИ? Белорусија иде на референдум

Foto: EPA

- Referendum će biti održan u drugoj polovini februara - saopštio je šef beloruske države na sastanku sa članovima komisije i radne grupe za izmene Ustava u Minsku.

Prema njegovim rečima, „nakon perioda rasprave o nacrtu ovog Ustava, sastaćemo se još jednom, kako bismo videli koje značajne, fundamentalne predloge će dati narod, u okviru radne grupe, a onda ćemo održati završni sastanak Ustavne komisije“.

- I sa već spremnim nacrtom, nakon što Ustavna komisija razmotri rezultate rada naše radne grupe i odobri ih, iznećemo predlog Ustava na referendum - rekao je beloruski lider.

Podsetimo, Lukašenko je 16. marta potpisao Ukaz o formiranju Ustavne komisije koja se bavi ustavnim izmenama. Komisija ima 36 članova. Ona je iznela šefu beloruske države svoje predloge, ali Lukašenko je krajem jula vratio nacrt na doradu. Krajem avgusta Komisija je uputila predsedniku dorađenu, konačnu verziju predloga izmena Ustava.

Lukašenko je ranije obećao da će podneti ostavku nakon usvajanja amandmana na Ustav. Komisija za pripremu dopuna već je počela sa radom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)