RUSKI AMBASADOR POMENUO JUGOSLAVIJU: Užasnut je potezima Vašingtona, osuo paljbu po lažima

Novosti online

20. 12. 2021. u 19:00

RUSKI ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao je da informacije o prikrivanju civilnih žrtava koje su ubijene u američkim vazdušnim udarima širom Bliskog istoka izazivaju užas, i da su SAD izgubile poimanje o neprocenjivosti ljudskog života.

РУСКИ АМБАСАДОР ПОМЕНУО ЈУГОСЛАВИЈУ: Ужаснут је потезима Вашингтона, осуо паљбу по лажима

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ranije je list "Njujork tajms", pozivajući se na dokumenta američkog Ministarstva odbrane, objavio da je Pentagon potcenio broj poginulih civila koji su izgubili živote u američkim vazdušnim udarima u Siriji, Iraku i Avganistanu, piše RIA Novosti.

- Broj žrtava "ciljanih napada" Oružanih snaga SAD – koji prema preliminarnim procenama iznosi više od 1.5 hiljada civila – je zastrašujući. Među poginulima su žene i deca. Njihovo ubistvo je na savesti onih u Sjedinjenim Državama, pre svega vojsci i specijalnim službama, koje su očigledno žurile da izveštavaju o uspehu u borbi protiv terorizma. Funkcioneri su izgubili svako razumevanje o neprocenjivosti ljudskog života - rekao je Antonov.

Kako je primetio, "izgovori da su nevine žrtve rezultat "grešaka" izazivaju ogorčenje.

- Slučajevi upotrebe municije sa osiromašenim uranijumom protiv Jugoslavije, Sirije i Iraka, bombardovanje Faludže i sirijske Rake još nije istraženo. Pitanja o snabdevanju terorističkih grupa oružjem iz zapadnih zemalja takođe nije istraženo. To zahteva veću pažnju međunarodne zajednice - rekao je diplomata.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a