SPUTNJIK LAJT STIGAO U VENECUELU: Isporučene prve doze vakcine protiv korone

Tanjug

12. 12. 2021. u 08:05

PRVE isporuke vakcina Sputnjik Lajt protiv kovida 19 stigle su u Venecuelu, saopštio je ruski ambasador u toj zemlji Sergej Melik-Bagdasarov.

СПУТЊИК ЛАЈТ СТИГАО У ВЕНЕЦУЕЛУ: Испоручене прве дозе вакцине против короне

Foto AP

Drugi avion sa vakcinama Sputnjik Lajt sleteo je u Karakas, rekao je on, prenosi agencija Tas s.

Prethodno su mediji u Venecueli javili da je još jedan avion sa ruskim vakcinama stigao u prestonicu te zemlje.

Venecuela je u maju odobrila upotrebu vakcine Sputnjik Lajt, koja će biti korišćena za revakcinaciju ranije vakcinisanih osoba.

Ruska ambasada je navela da će svih sedam miliona doza vakcina koliko je Karakas naručio biti u potpunosti isporučeno u narednim danima.

Prema podacima vlasti u Venecueli, više od 80 odsto stanovništva je vakcinisano.

Od početka pandemije, u Venecueli je registrovano 437.000 slučajeva korona virusa, a od posledica je preminulo 5.229 obolelih.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)