"KAJHAN": Novo rusko oružje može da zbriše američke gradove

Novosti online

06. 12. 2021. u 15:23

IZGLEDI za pokretanje masovne proizvodnje raketnog kompleksa "Cirkon" staviće SAD u bezizlazni položaj usled napetosti u odnosima Rusije i zapadnih država, piše iranski list "Kajhan".

КАЈХАН: Ново руско оружје може да збрише америчке градове

Foto: EPA

Po mišljenju autora članka, ništa neće moći da zaustavi "Cirkon" – on može sa lakoćom "zbrisati sa lica zemlje američke gradove".

Istovremeno, ukazano je u članku, američki neuspesi u tek pokrenutoj trci u naoružanju podstiču SAD da, između ostalog, zaoštre diplomatske odnose.

- Zapad i NATO još uvek pokušavaju nečim da odgovore, iako za sada takvi odgovori podsećaju na pokušaje "rata psa i slona" ili "miša i mačke". Oni pokušavaju sa uvođenjem sankcija, blokiraju ruske brodove, tankere i avione, pribegavaju proverenim sredstvima iz prošle izborne kampanje u SAD: proteruju ruske diplomate - zaključuje se u tekstu.

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili u visokom stepenu borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)