"KAJHAN": Novo rusko oružje može da zbriše američke gradove

Novosti online

06. 12. 2021. u 15:23

IZGLEDI za pokretanje masovne proizvodnje raketnog kompleksa "Cirkon" staviće SAD u bezizlazni položaj usled napetosti u odnosima Rusije i zapadnih država, piše iranski list "Kajhan".

КАЈХАН: Ново руско оружје може да збрише америчке градове

Foto: EPA

Po mišljenju autora članka, ništa neće moći da zaustavi "Cirkon" – on može sa lakoćom "zbrisati sa lica zemlje američke gradove".

Istovremeno, ukazano je u članku, američki neuspesi u tek pokrenutoj trci u naoružanju podstiču SAD da, između ostalog, zaoštre diplomatske odnose.

- Zapad i NATO još uvek pokušavaju nečim da odgovore, iako za sada takvi odgovori podsećaju na pokušaje "rata psa i slona" ili "miša i mačke". Oni pokušavaju sa uvođenjem sankcija, blokiraju ruske brodove, tankere i avione, pribegavaju proverenim sredstvima iz prošle izborne kampanje u SAD: proteruju ruske diplomate - zaključuje se u tekstu.

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili u visokom stepenu borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)