VREME JE DA EVROPA RAZMISLI O OBAVEZNOJ VAKCINACIJI: Direktor SZO jasan - broj umrlih bi mogao da dostigne dva miliona!

Novosti onlajn

25. 11. 2021. u 18:32

IZVRŠNI direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu pozvao je Evropske zemlje da razmotre obaveznu vakcinaciju.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ЕВРОПА РАЗМИСЛИ О ОБАВЕЗНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ: Директор СЗО јасан - број умрлих би могао да достигне два милиона!

Foto shutterstock

Rob Batler je rekao za „Skaj njuz“ da je „vreme da se razgovor vodi i iz perspektive pojedinca i iz perspektive zajednice. To je zdrava debata.“

Početkom novembra, SZO je upozorila da je Evropa „u epicentru“ pandemije kovida 19, dok je ranije ove nedelje globalna zdravstvena uprava saopštila da je 60 odsto svetskih infekcija i smrti od kovida 19 poslednjih nedelja upravo u Evropi. SZO veruje da bi broj umrlih od pandemije u Evropi mogao da dostigne 2 miliona do marta 2022, ako se širenje virusa nastavi nekontrolisano, prenosi RT.

Međutim, bivši direktor Odeljenja SZO za zdravlje majki, dece i adolescenata, Entoni Kostelo, savetovao je vladama da pažljivo krenu sa obavezom vakcinacije iz straha da će „odbiti mnoge ljude koji nemaju poverenja u vladu i vakcine“. Umesto prisile i sveobuhvatnih karantina, on se zalagao za mere poput nošenja maski i rada od kuće.

Širom Evrope, samo 57 odsto ljudi je u potpunosti vakcinisano, prema statistikama koje pruža veb-sajt „Aur vorld in dejta“.

Prošlog petka, austrijski kancelar Aleksander Šalenberg najavio je da će vakcinacija biti obavezna za sve stanovnike, osim onih koji imaju pravo na medicinsko izuzeće od 1. februara 2022. Oni koji odbiju vakcinu mogli bi da očekuju velike kazne, prema izveštajima medija. Međutim, još nije doneta odluka o tačnom uzrastu od kog će Austrijanci morati da se vakcinišu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade