AMERIČKI MEDIJI: Bajden želi da isključi sankcije protiv „Severnog toka 2“ iz vojnog budžeta

Novosti online

24. 11. 2021. u 22:45

ADMINISTRACIJA predsednika SAD Džozefa Bajdena pokušava da isključi sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ iz godišnjeg vojnog budžeta zemlje preko svojih pristalica-demokrata u Kongresu, piše američki list „Forin polisi“.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Бајден жели да искључи санкције против „Северног тока 2“ из војног буџета

Foto: AP Photo/Susan Walsh

Kako se navodi u članku, američki državni sekretar Entoni Blinken i drugi visoki predstavnici Bajdenove administracije prošle sedmice su lično kontaktirali telefonom pojedine američke kongresmene, pozivajući ih da ponište amandmane na vojni budžet za sledeću godinu koji predviđaju sankcije protiv kompanija, učesnica u projektu „Severni tok 2“.

Na taj način aktuelna američka administracija pokušava da spreči uvođenje sankcija protiv kompanija iz Nemačke koje su uključene u projekat, precizira list.

Međutim, kako je saopšteno, taj korak je „razbesneo republikance u Kongresu“.

Podsetimo, u novembru je grupa američkih senatora predložila da se u nacrt zakona o vojnom budžetu SAD za 2022. godinu uključi amandman o sankcijama protiv „Severnog toka 2“.

Moskva je nekoliko puta isticala da je to isključivo komercijalni projekat koji ne treba politizovati – gasovod nije koristan samo Rusiji, već i Evropskoj uniji.

(rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO: JUTRO NAKON STRAVIČNE EKSPLOZIJE U LEŠTANIMA - Krater u okolini fabrike protivgradnih raketa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna