AMERIČKI SCENARIO INVAZIJE KRIMA: Ove jedinice će imati ključan zadatak

Novosti online

19. 11. 2021. u 19:26

AMERIČKA vojska se sprema da izvrši proboj ruske odbrane na Krimu, piše NATO veteran Stavros Atlamazoglu u članku za „Biznis insajder“.

АМЕРИЧКИ СЦЕНАРИО ИНВАЗИЈЕ КРИМА: Ове јединице ће имати кључан задатак

Foto: Tanjug/AP

On je naveo odlomke iz izveštaja Komande za specijalne operacije SAD (USASOC). U skladu sa dokumentom, savremene specijalne službe bi trebalo da imaju nekoliko ključnih ciljeva. Među ciljevima je podrška običnim vojni jedinicama u bliskom sukobu, kao i sposobnost da se pronikne u zabranjene objekte duboko na neprijateljskoj teritoriji.

Prema njegovim rečima, najvažnija misija američkih Snaga za specijalne operacije (SSO) je sposobnost da se pronađu i unište sistemi A2AD. Reč je o kopnenim protivbrodskim raketama, operativno-taktičkim raketnim sistemima, radarima i PVO sistemima.

Foto: EPA

-Snage za specijalne operacije će imati ključnu ulogu u likvidaciji ruskih sistema A2AD u rejonu Krimskog poluostrva i kineskih sistema u rejonu Južnog kineskog mora, piše Atlamazoglu.

Kako je ekspert naveo, protivavionski sistemi, protivbrodske rakete i radari će negirati prednosti Oružanih snaga i moćne američke vazduhoplovne flote, osim ako američki specijalne jedinice ne uspeju da naruše ove sisteme.

U slučaju da uspeju da ih prevaziđu, oni će omogućiti mornarici i vojsci zemlje da obavljaju operacije u osetljivim regionima i deluju punom jačinom, rezimirao je kolumnista.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (17)

ŠOLC POSLE NAPADA NA IRAN: Pozivam na deeskalaciju sukoba u regionu Bliskog istoka