OTAC DŽULIJANA ASANŽA PORUČIO: Francuska treba da se oduži mom sinu! (VIDEO)

Novosti onlajn

15. 11. 2021. u 19:51

DŽON Šipton, otac DŽulijana Asanža, koji je došao na konferenciju uzbunjivača u Parizu, poručuje da bi Francuska trebalo da bude zahvalna na otkrićima „Vikiliksa“ i da bi, baš u znak zahvalnosti, mogla njegovom sinu da pruži azil.

ОТАЦ ЏУЛИЈАНА АСАНЖА ПОРУЧИО: Француска треба да се одужи мом сину! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tvitter/@sputnik_fr

- Francuska nije napala DŽulijana tokom poslednjih teških godina i zato je Francuska slobodna da reaguje u zamenu za informacije koje su "Vikiliks" i DŽulijan doneli Francuskoj. Otkrića da telefon predsednika Francuske slušaju NSA i CIA, da su CIA i NSA hakovale "ECB banku" i štaviše, "Vikiliks" je razotkrio i mešanje u francuski izborni ciklus. Dakle, Francuskoj bi bila čast da ponudi azil DŽulijanu Asanžu - rekao je Šipton.

On je naglasio da bi bilo neophodno da se podrži 39 poslanika koji su pozvali Vladu Francuske da Asanžu ponudi azil.

- Postoji višestranačka grupa u Bundestagu, u nemačkom parlamentu, postoji međustranačka grupa od 90 parlamentaraca u grčkom parlamentu, postoji višestranačka grupa u parlamentu Britanije, postoji međustranačka grupa u australijskom parlamentu. Dakle, ove međunarodne grupe parlamentaraca koji podržavaju DŽulijana poslaće delegaciju u Sjedinjene Države da se založi za okončanje njegovog progona. Dakle, veoma je važno - zaključio je otac DŽulijana Asanža.

Prethodno su Sjedinjene Američke Države obećale Velikoj Britaniji da će, ako izruči DŽulijana Asanža, on moći da u Australiji odsluži bilo koju kaznu koju mu izrekne američki sud.

SAD su se ranije žalile na odluku britanskog sudije da Asanž ne treba da bude izručen toj zemlji, jer bi, kako tvrdi London, bio u velikoj opasnosti da izvrši samoubistvo u američkom zatvoru.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BUGARSKI MINISTAR O SAJBER NAPADU NA POŠTU: Glasine o umešanosti Rusije u hakerskom napadu teško potvrditi