NASTAVLJA SE OPASAN PLES IZNAD CRNOG MORA: Rusi ispratili izviđačke avione NATO

Novosti online

13. 11. 2021. u 14:45

AKTIVNE operacije brodske grupe Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država i izviđačkih letova NATO-a odvijaju se u severozapadnom delu Crnog mora, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

НАСТАВЉА СЕ ОПАСАН ПЛЕС ИЗНАД ЦРНОГ МОРА: Руси испратили извиђачке авионе НАТО

Foto: EPA

Radari Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Crnomorska flota u proteklom danu identifikovali su i ispratili četiri leta izviđačkih aviona zemalja NATO-a u vazdušnom prostoru iznad crnomorskog regiona.

Takođe je precizirano da su američki razarač sa navođenim raketnim oružjem „Porter“ i komandni brod „Maunt Vitni“ održali niz zajedničkih vojnih vežbi sa brodovima Turske, Rumunije i Ukrajine u međunarodnim vodama kod obale Rumunije i uplovljavali su u luku Konstanca u Rumuniji.

- Strateški izviđački avion U-2S Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je poleteo sa baze Akrotiri na ostrvu Kipar, izvršio je izviđanje iz vazdušnog prostora Ukrajine i severozapadnog dela Crnog mora - ističe se u saopštenju.

U zoni dejstava američkih brodova primećeni su izviđački letovi tri patrolna aviona P-8A Ratne mornarice SAD.

- Ničim izazvana agresivna vojna aktivnost SAD i zemalja NATO-a u crnomorskom regionu i uključivanje crnomorskih zemalja predstavlja pretnju po regionalnu bezbednost i stratešku stabilnost - upozorava Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, ruska vojska nastavlja da prati agresivnu vojnu aktivnost Sjedinjenih Američkih Država u crnomorskom regionu.

Akcije američkih brodova prate ruska raketna krstarica „Moskva“, fregata „Admiral Esen“ i patrolni brod „Pavel Deržavin“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)