ZABELELA SE MOSKVA: Pao prvi sneg u prestonici Rusije, spremaju se za hladnu zimu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2021. u 22:40

U RANIM jutarnjim časovima na području Moskve pao je sneg, a prve bele pahulje ove jeseni svakako da u ovoj državi predstavljaju uvod u najhladniji period godine.

ЗАБЕЛЕЛА СЕ МОСКВА: Пао први снег у престоници Русије, спремају се за хладну зиму (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Kako su javile ruske meteorološke službe, očekuje se da će pasti oko tri centimetra snežnog pokrivača, a jak vetar dovešće i do smanjenja vidljivosti u Moskvi.

Agencija RIA saopštila je kako je sneg u širem moskovskom okrugu mestimično prelazio i u mećavu, a prema najavama meteoroloških službi snežne padavine trebale bi prestati u popodnevnim časovima.

Prve snežne padavine pogodile su centar Moskve u petak. Vidljivost na putevima je naglo pogoršana i kao rezultat toga i saobraćaj se odvija otežano.

Ipak, prvi snežni pokrivač ove jeseni tipičan je za ovo doba godine i ne bi trebalo da traje dugo - prenosi agencija Interfaks.Uprkos tome što bi snežne padavine trebalo da prestanu u popodnevnim časovima, ruske meteorološke službe saopštile su kako će i u narednim danima Moskvom dominirati vetar i ledena kiša, a prognoze pokazuju kako će u narednim danima temperature ići do minus 7 stepeni.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave