LUKAŠENKO NALOŽIO: Pratite kretanje trupa NATO-a i Poljske

Novosti onlajn

11. 11. 2021. u 14:38

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je bezbednosnim snagama zemlje da kontrolišu kretanje NATO-a i poljskih trupa u blizini granica zemlje. On je dodao da postoje pokušaji naoružavanja migranata u kampu na granici zemlje.

ЛУКАШЕНКО НАЛОЖИО: Пратите кретање трупа НАТО-а и Пољске

Foto: EPA/ilustracija

- Ministarstvo odbrane, KGB, granične trupe da kontrolišu kretanje trupa NATO-a i poljskih snaga. Vidite da tamo ima 15 hiljada vojnika, tenkova, oklopnih vozila, helikoptera i aviona. Došli su do naše granice, štaviše, na drzak način, ne upozoravajući nikoga - istakao je Lukašenko na sastanku sa ministrima, prenosi državna agencija BelTA.

Prebacivanje oružja migrantima

Lukašenko je rekao da oružje, koje poslednjih dana pokušavaju da prebace kurdskim izbeglicama na granici sa Poljskom, uglavnom dolazi sa teritorije Donbasa i napomenuo je da je u razgovoru sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom pokrenuo temu kontrole ilegalnih isporuka.

- Bilo je pokušaja da se tim ljudima u kampu prebaci oružje, municija i eksploziv. Poslednja dva dana prebacuje se oružje. Oružje uglavnom dolazi iz Donbasa - istakao je beloruski lider.

Predsednik je dodao da beloruska strana drži „ovo pitanje pod kontrolom zajedno sa Rusima“.

- Stoga smo prinuđeni da kontrolišemo situaciju oko perimetra da im ne bi dostavljali oružje. Zato što su tamo Kurdi. A Kurdi su ratnici. A kada ih oni (Zapad) seku, tuku i tako dalje, ljudi su očajni. Svaki mitraljez i pištolj su provokacija i dovešće do vojnog sukoba - naglasio je predsednik.

Prema njegovim rečima, u izbegličkom kampu na belorusko-poljskoj granici jutros se nalazilo 1.790 osoba, a još 322 osobe je Poljska tokom noći pokušala da protera u Belorusiju.

Osim toga, Lukašenko je naložio da se migranti na granici snabdeju drvima.

(Sputnjik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove