ANTITERORISTIČKA AKCIJA RUSKIH SPECIJALACA: Neprijatelj neutralisan, upali u objekat i oslobodili taoce

Novosti online

29. 10. 2021. u 16:04

OBAVEŠTAJCI Amurskih jedinica Istočnog vojnog okruga, koji se nalaze na teritoriji Amurske oblasti, Jevrejske autonomne oblasti i Habarovskog kraja, su na oklopnim vozilima „Tigar“ i „Tajfun K“ oslobodili važan objekat od uslovnih terorista, saopštila je pres služba okruga.

АНТИТЕРОРИСТИЧКА АКЦИЈА РУСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА: Непријатељ неутралисан, упали у објекат и ослободили таоце

Foto: Printscreen

Uslovni teroristi su zauzeli vitalni objekat i oteli civile, a pripadnici obaveštajnih jedinica su se do objekta probili na najnovijim oklopnim vozilima ‘Tigar’ i ‘Tajfun K’.

Izvršili napad na zauzeti objekat, oslobodili taoce i neutralisali uslovne teroriste, a pri tome su koristili dimne i svetleće bombe, kao i male izviđačke robote.

Na vežbama je učestvovalo oko 50 vojnika i 15 jedinica tehnike različite namene.

Pored toga, prema planu vežbi, došlo je do havarije i isticanja hemijski otrovnih supstancija, a oko 200 pripadnika jedinica radijacijske, hemijske i biološke zaštite Amurskih jedinica Istočnog vojnog okruga su blokirali njihov izvor, lokalizovali mesto havarije i odredili tip hemijskog otrova.

Na vežbama su korišćene mašine TDA-2A i moderne stanice ARS-14KM koje su predviđene za dekontaminaciju i dezinfekciju oružja i vojne opreme.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Da li je krsna slava neradan dan i šta ako pada za vikend?

Da li je krsna slava neradan dan i šta ako "pada" za vikend?

U DECEMBRU mesecu očekuju nas četiri slave čije obeležavanje pada u vreme vikenda: Vavedenje Presvete Bogorodice (4.decembar), Prepodobni Sava Osvećeni (18.decembar) i Prepodobni Spiridon Čudotvorac (25.decembar.) To ponovo otvara stara pitanja, imamo li pravo na slobodan dan kada krsna slava pada za vikend?

29. 11. 2022. u 18:40

Komentari (0)

VAŽNA VIDEO PORUKA: Da li znate čemu služi broj 0800 011 011 (VIDEO)