MAĐARSKA UPOZORAVA EVROPU: Otkriveno šta planiraju međunarodne birokrate

Tanjug

27. 10. 2021. u 10:56

MAĐARSKI ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto poručio je danas da međunarodne birokrate, plaćene od evropskih poreskih obveznika, ohrabruju migrante koji ruše evropska pravila, zakone i standarde ponašanja i žele agresivno da nametnu svoj način života.

МАЂАРСКА УПОЗОРАВА ЕВРОПУ: Откривено шта планирају међународне бирократе

Foto Tanjug

- Poljska i baltičke države moraju da se bore sa prisilnom i organizovanom migracijom sa istoka - napisao je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na Fejsbuku, prenosi MTI.

Sijarto, koji se sastaje u Estoniji sa ministrima spoljnih poslova zemalja istočnog krila NATO-a, najavio je da je masovna ilegalna migracija jedina tačka dnevnog reda današnjeg sastanka.

On je rekao da migracija sama po sebi predstavlja pretnju za region, ali je to dodatno otežano politikom „međunarodnih organizacija koje su potpuno izgubile zdrav razum“.

Osvrćući se na prošlonedeljni stav Brisela „protiv ograde“, Sijarto je poručio:

- Evo još jednog bisera, juče se Visoki komesar UN za izbeglice usudio da kaže da Letonija, koja mora da mobiliše sve svoje resurse da zaštiti svoje granice, treba da promeni svoj stav i pusti migrante unutra. Dakle, trebalo bi da ih pustimo unutra; pusti ih na teritoriju Evropske unije, pa da im onda damo ogromnu socijalnu podršku.

Mađarski ministar je rekao i da su ti isti migranti povredili poljske graničare za vikend.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)