ORBAN OPLEO PO EVROPSKOJ UNIJI: Ideološki pritisak je bez presedana - jači nego ikad!

Tanjug

26. 10. 2021. u 19:42

IDEOLOŠKI pritisak u okviru Evropske unije je bez presedana, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban posle sastanka sa predsednicom francuskog desničarskog Nacionalnog saveza Marin le Pen.

ОРБАН ОПЛЕО ПО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Идеолошки притисак је без преседана - јачи него икад!

Viktor Orban / Foto AP

Evropska komisija pretvorila se iz čuvara ugovora u ideološki centar, a Poljska i Mađarska svakodnevno u EU doživljavaju "modernizovanu formu" doktrine Brežnjeva, rekao je Orban na konferenciji za novinare.

- Sa žalošću konstatujemo da je ideološki pritisak u EU postao jači nego ikad - rekao je on i dodao da se migracije i zagovaranje otvorenog društva promovišu do neviđenog stepena, prenosi MTI.

Po Brežnjevljevoj doktrini, ako neka članica Sovjetskog bloka odstupi od centralne ideologije, druge države članice imale su pravo da intervenišu u njenoj unutrašnjoj politici, objasnio je Orban.

Naravno, dodao je, postupak zbog vladavine prava je mnogo manje brutalan od intervencije sovjetskih tenkova, ali je i dalje intervencija, rekao je on. A to je ono što Poljska i Mađarska svakodnevno doživljavaju, naglasio je Orban.

On je rekao da je neophodno obnoviti evropsku desnicu i da stranka Fides ima interes da se formira nova grupacija takvih stranaka.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)