VUČIĆ RAZGOVARAO SA ORBANOM: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu

Novosti online

23. 10. 2021. u 19:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom da je sa Dodikom razgovarao i o ekonomskoj situaciji, pogotovo o nestašicama električne energije.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ОРБАНОМ: Спремни смо да градимо нуклеарну електрану

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Mi smo već razgovarali sa (premijerom Mađarske) Viktorom Orbanom o izgradnji nuklearne elektrane u Pakšuu, i spremni smo da budemo manjinski vlasnik, kako bismo osigurali našu energetsku bezbednost, posebno zbog našeg snaženja privredne aktivnosti - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je dodao da deca u Srbiji ne moraju da brinu hoće li ove zime imati grejanje, pošto je Srbija na vreme izgradila skup i važan gasovod.

- Važno je i da ukažem na činjenicu da izgradnja plansko projektne dokumentacije za izgradnju aerodroma Trebinje se završava u martu sledeće godine. Sredstva su obezbeđena i idemo u eksproprijaciju zemljišta, rok za završetak je 2023. godina. Verujem da ćemo prve avione na Trebinjskom aerodromu moći da vidimo pre kraja 2023. godine - rekao je predsednik.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (14)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!