"NITKOVI" SE ČUDE KAKO JOŠ NISAM UMRO: Lukašenko o vakcinama sa Zapada - "Idite i tamo se vakcinišite"

Novosti onlajn

26. 10. 2021. u 17:42

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da su se ruska i kineska vakcina najbolje pokazale i da nije potrebno uvoziti sa Zapada preparate protiv kovid 19.

НИТКОВИ СЕ ЧУДЕ КАКО ЈОШ НИСАМ УМРО: Лукашенко о вакцинама са Запада - Идите и тамо се вакцинишите

Foto: Arhiva Novosti

- Kao prvo, ruska i kineska vakcina koje su takođe iz inostranstva, mnogo su efikasnije od zapadnih, zbog čega ih i kupujemo. Pod dva, po ruskim tehnologijama punimo vakcine. I treće, 2023. godine imaćemo belorusku vakcinu, koja će biti predviđena za sojeve koji će biti aktivni 2023. godine - rekao je Lukašenko.

Beloruski lider smatra da su, među onima koji lobiraju zapade vakcine njegovi zapadni oponenti.

- Uhvatili se svi: predsednik ide u zone (kovid bolnice) i još nije umro. Jedan nitkov je zaključio: Lukašenko ne umire jer se vakcinisao sa nekom od stranih vakcina“, primetio je on i ukazao da, osim „Sputnjika“ i kineske vakcine, nema drugih u republici.

- Te vakcine nisu ništa gore. Ubacaju nam ideju: uvezite Fajzer, Džonson i Džonson, Modernu itd. Zašto? Da bi oni mogli da se vakcinišu, dobiju pasoš i odu tamo, kod onih od kojih dobijaju instrukcije. Kako bi otišli na Zapad – zato im trebaju (zapadne vakcine). Idite tamo i tamo se vakcinišite - zaključio je Lukašenko.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024