MOSKVA URUČILA PROTESTNU NOTU: Vojni ataše Nemačke pozvan u ministarstvo odbrane Rusije

Novosti onlajn

25. 10. 2021. u 18:17

MINISTARSTVO odbrane Rusije pozvalo je vojnog atašea Nemačke i uručilo mu protestnu notu zbog izjave Anegdet Kramp-Karenbauer o nuklearnom obuzdavanju Rusije, saopštili su novinarima u Ministarstvu odbrane.

МОСКВА УРУЧИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ: Војни аташе Немачке позван у министарство одбране Русије

Foto: Piksabej

- U Glavnu upravu za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije pozvan je ataše za pitanja odbrane pri ambasadi Federativne republike Nemačke u Ruskoj Federaciji. Tokom sastanka skrenuta je pažnja na izjavu ministarke odbrane Nemačke Anegret Kramp-Karenbauer po pitanju nuklearnog obuzdavanja Rusije i uručena protesna nota“, saopštili su u vojnom resoru.

Predstavniku Nemačke je bilo ukazano da „takve izjave izazivaju jačanje napetosti u Evropi i ne pomažu normalizaciji situacije“, naglasili su u Ministarstvu.

Ranije je nemačkoj ministarki postavljeno pitanje o scenariju NATO-a za obuzdavanje Rusije u baltičkom i crnomorskom regionu, uključujući i u vazdušnom prostoru uz primenu nuklearnog naoružanja. Kao odgovor, Kramp Karenbauerova je izjavila da postoji potreba „da se Moskvi vrlo jasno stavi do znanja da su zapadne zemlje spremne da koriste i takva sredstva“.

Ruske vlasti su više puta naglašavale da zemlja ne predstavlja pretnju za druge države. Istovremeno, Moskva je izražavala zabrinutost zbog neviđenih aktivnosti NATO-a u blizini ruskih granica, gde Alijansa redovno izvodi vežbe.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: 

Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja