VAKCINISANO 42 MILIONA LJUDI: Najnoviji podaci za Rusiju

Tanjug

08. 10. 2021. u 20:25

U RUSIJI je sa današnjim danom 47,8 miliona stanovnika primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv virusa korona, a 42,2 miliona je potupuno imunizovano.

ВАКЦИНИСАНО 42 МИЛИОНА ЉУДИ: Најновији подаци за Русију

Foto P. Milošević

- Najvažnija mera za smanjenje smrtnosti od kovid-19 je vakcinacija. Sa 8. oktobrom broj ljudi vakcinisanih sa prvom komponentom je 47,8 miliona,a 42,4 miliona je potpuno vakcinisano, dok je 2,1 milion primilo treću dozu - saopštila je danas potpredsednica ruske vlade Tatjana Golikova, prenosi TAS S.

Kako je saopšteno iz ruskog kriznog štaba za borbu protiv virusa korona potrebno je da najmanje 80 odsto odrasle populacije u zemlji, ili više od 90miliona ljudi, bude vakcinisano, kako bi se postigao kolektivni imunitet.

Osim toga, i 7,6 miliona Rusa, kojima je prošlo više od šest meseci od kada su se imunizovali ili su se oporavili od kovida 19 potrebno je da primi vakcinu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!