MI NE KORISTIMO TE SERVISE: Kremlj se oglasio povodom jučerašnjeg haosa sa padom društvenih mreža

Novosti onlajn

05. 10. 2021. u 14:03

GLOBALNI prekid u radu Fejsbuka, Instagrama i Vocapa, koji se dogodio u ponedeljak u Americi, nije uticao na rad Kremlja, jer zaposleni u kabinetu predsednika ne koriste te društvene mreže za komunikaciju, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

МИ НЕ КОРИСТИМО ТЕ СЕРВИСЕ: Кремљ се огласио поводом јучерашњег хаоса са падом друштвених мрежа

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Mi koristimo državne komunikacijske linije. Mi ne možemo da verujemo tim servisima za razmenu poruka, samim tim njihovo korišćenje nije dozvoljeno - naglasio je on.

Osvrnuo se i na pitanje funkcionisanja sajta kabineta predsednika rekavši da nije došlo ni do kakvog prekida i da je sajt funkcionisao normalno.

Prethodno se po tom pitanju oglasila i portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je rekla da globalni prekid u radu Fejsbuka i njegovih platformi obavezuje Rusiju da razvija svoj segment informaciono-komunikacionih tehnologija.

Podsetimo, Fejsbuk i druge platforme te kompanije su juče bile nedostupne skoro šest sati u nekim delovima sveta. Za korisnike u Srbiji počele su da rade nešto pre ponoći.

Zapratite Nportal na Fejsbuk profilu

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost