"NEKA SLOME ZUBE NA KINI, DO RUSIJE STIĆI NEĆE!" Izraelski obaveštajac predviđa propast pakta SAD, Ujedinjenog Kraljevstva i Australije!

Novosti online

21. 09. 2021. u 19:45

SAD, Australija i Ujedinjeno Kraljevstvo osnovale su novu alijansu "AUKUS" za zajedničko rešavanje novih izazova u Tihom i Indijskom okeanu. Zvanični cilj bloka je krajnje nejasan, ali stručnjaci su uvereni da je cilj saveza suprostavljanje Kini, uglavnom u Južnokineskom moru.

НЕКА СЛОМЕ ЗУБЕ НА КИНИ, ДО РУСИЈЕ СТИЋИ НЕЋЕ! Израелски обавештајац предвиђа пропаст пакта САД, Уједињеног Краљевства и Аустралије!

Foto: Printskrin/Depositphotos/ilustracija

Bivši izraelski obaveštajac Jakov Kedmi kaže da je Rusija uzela u obzir pojavu "AUKUS-a", ali se ograničila, budući da je Kina svojevrsna barijera između zone uticaja alijanse i teritorije Ruske Federacije. Da bi direktno ugrozio Rusiju, blok mora poraziti NR Kinu, ali stručnjak ozbiljno sumnja u izvodljivost takvog scenarija.

- Rusija može reći: prvo ćete prestići mog "mlađeg brata" - Kinu, a onda ćemo se mi pobrinuti za vas. Jasno je da Ruska Federacija to uzima u obzir, ali to je sve. Do sada je glavni udarac bio uperen protiv Kine. Neka slome zube na Kini - rekao je Kedmi.

Stručnjak primećuje nemoć učesnika AUKUS-a prema Pekingu. SAD neće ući u otvorenu konfrontaciju sa Kinom, jer se plaše velikih vojnih sukoba. Velika Britanija je predaleko, a njena flota u Indo-Pacifiku je ograničena. Australija je, s druge strane, previše zavisna od Kine, a trgovinsko-ekonomski odgovor Kine može ozbiljno da poremeti aktivnosti novog bloka.

- Oni neće ni započeti ništa protiv Kine, jer ne mogu ništa učiniti. Ni Australija ni Ujedinjeno Kraljevstvo. SAD se plaše rata sa Kinom. Australija ima poznati problem: Kina je njen najveći trgovinski partner. Videćemo kako će Kina na ovo reagovati u svojim trgovinskim odnosima sa Australijom - rekla je Kedmi za "Iton TV".

BONUS VIDEO: "TAJ ĆE SNAJPER NAŠ DA BUDE!" Pogledajte kako su mladi Srbi dočekali smenu straže ROSU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom