BAJDENU PRETE TUŽBOM ZBOG OBAVEZNE VAKCINACIJE: Američki predsednik dobio pismo, smatraju da je njegov potez katastrofalan

Novosti online

18. 09. 2021. u 18:58

DVADESET četiri američka republikanska državna tužioca poslala su pismo predsedniku DŽou Bajdenu preteći mu tužbom zbog njegovog zahteva da zaposleni u javnim preduzećima sa 100 ili više radnika budu vakcinisani protiv kovida 19 ili da rade nedeljno testiranje.

БАЈДЕНУ ПРЕТЕ ТУЖБОМ ЗБОГ ОБАВЕЗНЕ ВАКЦИНАЦИЈЕ: Амерички председник добио писмо, сматрају да је његов потез катастрофалан

Foto AP

Tužioci, predvođeni generalnim tužiocem Južne Karoline Alanom Vilsonom, naveli su da je zahtev "katastrofalan i kontraproduktivan". Smatraju da bi "izazvao dodatni skepticizam" u vezi sa vakcinama i naveo neke Amerikance da napuste tržište rada, uključujući i zdravstvene radnike.

Pismo su takođe potpisali državni tužioci u Alabami, Aljasci, Arizoni, Arkanzasu, Floridi, DŽordžiji, Indijani, Kanzasu, Kentakiju, Luizijani, Misisipiju, Misuriju, Montani, Nebraski, NJu Hempširu, Severnoj Dakoti, Ohaju, Oklahomi, Južnoj Dakoti , Teksas, Juta, Zapadna Virdžinija i Vajoming.

Pismo je poslato na predsedničku adresu nakon što je državni tužilac Arizone Mark Brnović u utorak uložio pravno osporavanje saveznog zahteva, smatrajući da krši lične slobode, prenosi "Ju-Es-Ej tudej".

Prema Bajdenovoj uredbi, zaposleni u državnim službama moraju da budu vakcinisani ili da se nedeljno testiraju na kovid 19. Ovom uredbom su obuhvaćeni poslodavci sa 100 ili više zaposlenih, a oni poslodavci koji to ne budu poštovali mogli bi se suočiti sa kaznom od 14.000 dolara po prijavi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HAOS U LONDONU: Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)