AMERIKANCI POBILI CIVILE, NIKO NEĆE ODGOVARATI! Oglasio se Pentagon i priznao - "Pogrešili smo, to nisu bili teroristi" (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2021. u 21:44

NAKON što je Pentagon nedeljama insistirao da su u napadu bespilotnim letelicama u Kabulu 29. avgusta ubijeni teroristi Islamske države, Centralna komanda SAD je priznala da su sve žrtve civili, uključujući i decu - ali da niko neće odgovarati!

АМЕРИКАНЦИ ПОБИЛИ ЦИВИЛЕ, НИКО НЕЋЕ ОДГОВАРАТИ! Огласио се Пентагон и признао - Погрешили смо, то нису били терористи (ВИДЕО)

Foto: Tviter/CurtisHouck

Mornarički general Kenet Mekenzi, načelnik Centralne komande, objavio je da je raketa "helfajer" koja je ispaljena na kuću u Kabulu neporedno pred kraj evakuacije nije eliminisala nijednog pripadnika Islamske države Korasana, piše Raša Tudej.

- Napad dronovima je bio greška. Desetoro civila, uključujući i sedmoro dece, je tragično ubijeno - rekao je Mekenzi, pa dodao:

- Napad je naređen sa iskrenim uverenjem da će sprečiti neposrednu pretnju po naše snage, ali je bio greška i ja se iskreno izvinjavam - rekao je on, i izrazio saučešće rodbini ubijenih.

Mekenzi je novinarima objasnio da je više od 60 obaveštajnih podataka potvrdilo da se Islamska država sprema za novi napad, i da je više izvora govorilo o beloj tojoti koja će biti korišćena kao auto-bomba.

Taj automobil je pripadao Zemari Ahmadiju, pokazala je istraga Njujork Tajmsa, koji je radio u jednoj dobrotvornoj organizaciji koju finansiraju SAD. On je neposredno pred napad podneo zahtev da sa porodicom emigrira u SAD.

Njega je dočekala desetina dece, koja mu je pomagala da parkira automobil, u trenutku kada je američki dron "MK-9 Riper" ispalio raketu "helfajer", i zbrisao sve u dvorištu kuće.

- Napali su nas i ubili našu decu, i mi im to nikada nećemo oprostiti - rekao je rođak Džamših Jusufi, čija je dvogodišnja ćerka Sumaja ubijena u napadu.

BONUS VIDEO: TALIBANI DOLAZE PO MENE: Devojka iz Avganistana moli američke vojnike da je spasu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave