LUKAŠENKO: Pojavljuju se novi rizici na zapadu Savezne države

Novosti onlajn

12. 09. 2021. u 12:56

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su se pojavili novi rizici i pretnje na zapadu Savezne države i zaoštrila situacija na granicama zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

ЛУКАШЕНКО: Појављују се нови ризици на западу Савезне државе

Foto: EPA/ilustracija

- Završena je prva faza zajedničkih vežbi ‘Zapad 2021’. Ovo je jedan od najvažnijih događaja obuke oružanih snaga koji se sprovodi u kontekstu hibridne agresije Zapada na Belorusiju i Rusiju koja ne prestaje. Vidimo nove rizike i izazove na zapadu Savezne države, pogoršanje situacije na granicama država-članica ODKB-a - rekao je Lukašenko na ceremoniji odlikovanja vojnika koji učestvuju u belorusko-ruskim vežbama „Zapad 2021“, prenosi novinska agencija BelTA.

Predsednik je primetio da stvoreno okruženje za obuku omogućava poboljšanje veština u izvođenju zajedničkih borbenih dejstava za odbijanje agresije.

Obraćajući se učesnicima vojnih vežbi, beloruski lider je rekao da su njihova dejstva potvrdila visoku spremnost vojski Rusije i Belorusije za obezbeđivanje suvereniteta i nezavisnosti dveju država.

Praktična faza belorusko-ruskih strateških vojnih vežbi „Zapad 2021“ održava se od 10. do 16. septembra na devet poligona Rusije i pet poligona Belorusije.

Bonus video:

POD OKRILjEM NOĆI: Azerbejdžan i Jermenija počeli razmenu zarobljenika

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove