ŽIRINOVSKI UKRAJINI NAJAVIO AVGANISTANSKI SCENARIO: Zelenski će klečati pred Bajdenom, a na kraju će zemlja ostati uništena

Novosti online

01. 09. 2021. u 21:16

LIDER LDPR Vladimir Žirinovski najavio je da Ukrajinu čeka avganistanski scenario ako se bude uzdala u američku pomoć.

ЖИРИНОВСКИ УКРАЈИНИ НАЈАВИО АВГАНИСТАНСКИ СЦЕНАРИО: Зеленски ће клечати пред Бајденом, а на крају ће  земља остати уништена

Foto: EPA

- Zelenski će danas klečati pred Bajdenovom kako bi molio za oružje i uz njegovu pomoć izvršio provokaciju protiv Rusije. Ali mora da se seti kako je američka „vojna pomoć“ Avganistanu završena. Avganistanci su dovedeni u takvo stanje da su se uhvatili za trap aviona koji je poletao, shvativši da je to sigurna smrt. Sve se završilo tragedijom za Avganistan i strašnom sramotom za Ameriku. Isto čeka i Ukrajinu, koja će sama dobrovoljno dati sve metropoli, dozvoliti da iscrpi svo njihovo bogatstvo, a na kraju će ostati uništena - napisao je Vladimir Žirinovski na Telegramu. 

Situacija u Avganistanu

Prošlog četvrtka je u dve eksplozije u blizini aerodroma u Kabulu poginulo oko 200 ljudi, uključujući američke vojnike, pripadnike pokreta „Taliban“ i civile. Odgovornost za napad preuzeo ISIS.

Početkom avgusta talibani su pojačali ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu. Talibani su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti. Jedina pokrajina koja nije pod njihovom kontrolom je Pandžšer severoistočno od Kabula.

SAD su 30. avgusta pred ponoć završile evakuaciju civila iz Kabula i okončali povlačenje iz Avganistana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)