BUDŽET PENTAGONA 744 MILIJARDI DOLARA: 400 miliona dolara za istraživanje hipersoničnog oružja, Kijevu 275 miliona dolara pomoći

Novosti online

30. 08. 2021. u 19:43

AMERIČKI Predstavnički dom predložio je Zakon o odbrani za 2022. godinu koji uključuje 275 miliona dolara za Bezbednosnu pomoć Ukrajini.

БУЏЕТ ПЕНТАГОНА 744 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: 400 милиона долара за истраживање хиперсоничног оружја, Кијеву 275 милиона долара помоћи

Pripadnici KFOR / Foto Kosovo onlajn

Predsedavajući Odbora za oružane snage američkog doma Adam Smit objavio je u ponedeljak sažetak svog predloga zakona o odbrani za 2022. koji uključuje 275 dolara za sigurnosnu pomoć Ukrajini i 175 miliona dolara za inicijativu za osiguranje bezbednosti Baltika.

- Uključuje 275 miliona dolara za Ukrajinsku inicijativu za bezbednosnu pomoć (USAI), koja pruža podršku i pomoć Ukrajinskim oružanim snagama, što je povećanje od 25 miliona dolara iznad zahteva za budžet - navodi se u rezimeu.

Foto: Printscreen/Jutjub/ U.S. Military Note

- Uključuje 175 miliona dolara za Baltičku bezbednosnu inicijativu (BSI), prenosi Sputnik International.

Smitov predlog budžeta za odbranu od 744 milijardi dolara takođe uključuje 6,2 milijardi dolara za Pacifičku inicijativu odvraćanja za suzbijanje Kine. Predlogom zakona finansiraće se dodatno istraživanje i razvoj laserske tehnologije za balističke i hipersonične odbrambene sposobnosti, navodi se u sažetku.

Foto: EPA

Nacrt kopije zakona prikazuje skoro 400 miliona dolara za podršku istraživanju i razvoju hipersoničnih projektila.

Zakon bi podržao nabavku 75 borbenih aviona F-35, 12 F-15X i 12 F-18 za američku vojsku, navodi se u sažetku.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri