BAJDEN ALARMIRAO NACIJU: Biće novih napada u narednih 24 do 36 sati!

Novosti online

28. 08. 2021. u 21:05 >> 21:10

AMERIČKI predsednik DŽo Bajden saopštio je večeras da je novi napad na aerodrom Kabul veoma "verovatan" u narednih 24 do 36 sati.

БАЈДЕН АЛАРМИРАО НАЦИЈУ: Биће нових напада у наредних 24 до 36 сати!

Foto AP

- Napad u petak neće biti poslednji. Nastavićemo da lovimo svaku osobu umešanu u taj gnusni napad i nateraćemo ih da plate. Kad god neko pokuša da nanese štetu Sjedinjenim Državama ili napadne naše trupe, mi ćemo odgovoriti - objavljeno je u saopštenju.

Bajdenovo upozorenje usledilo je nakon bombaškog napada na aerodromu u Kabulu, u kome je poginulo 170 Avganistanaca i 13 pripadnika američke vojske.

On je dodao da se jutros sastao sa nacionalnim bezbednosnim timom u Vašingtonu, a održao je razgovor i sa komandantima na terenu.

- Situacija na terenu i dalje je izuzetno opasna, a pretnja terorističkim napadima na aerodromu i dalje je velika. Vojni komandanti su me obavestili da je napad vrlo verovatan u narednih 24-36 sati. Naredio sam im da preduzmu sve moguće mere - dodao je Bajden, navodi se u saopštenju.

Predsednik SAD je takođe potvrdio da američke snage nastavljaju evakuaciju civila u glavnom gradu Avganistana, pri čemu je 6.800 ljudi, uključujući "stotine Amerikanaca", izvedeno iz zemlje vojnim aviona u petak.

Bajden je rekao da je u proteklih mesec dana evakuisano više od 117.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

IRANAC PUCAO U GEJ KLUBU: Premijer Norveške Jonas Gar Store uputio Kvir zajednici poruku podrške